Galaxy Aries 24“ 2018 - Ověřená kvalita za akční cenu

Při přechodu z dvacítkového na čtyřiadvacítkové kolo jsme již při výběru pozornější. Dítě nám dorostlo, bicykl bere více vážně a my bychom mu chtěli dopřát to nejlepší. To samozřejmě závisí, kolik jsme ochotni na těch pár let provozu obětovat peněz. Závodní čtyřiadvacítky mohou stát podobně jako dospělé horské kolo střední třídy, ovšem kdo to využije. V případě Galaxy Aries se jedná spíše o to zvolit kolo levné, ne však supermarketové. Díky tomu, že je značka Galaxy ryze českou a také, že se věnuje i dovozu známých značek komponentů, má i toto levné chlapecké kolo jistou úroveň.

 
Aries je již v nabídce Galaxy několikátou sezonu, poslední verze této klasické chlapecké 24ky je nabízena ve dvou barvách rámu, modré a šedozelené. Základem je pevný ocelový rám z materiálu Hi-Ten, ze stejného materiálu je i přední vidlice. Řazení Shimano využívá otočnou rukojeť RevoShift a měnič TX-3, přesmykač TZ-30 je rovněž Shimano.  Kazeta Shimano MF TZ20 je 6ti rychlostní. Společně s trojpřevodníkovými klikami Prowheel  nabízí systém slušných 18 převodů.  To by mělo malému jezdci vždy pomoci zvolit pro něho optimální rychlost.

Aries je postaven na bytelném rámu z ocelových Hi-Ten trubek. Výhodou je krom celkově nižší ceny i jízdní komfort, oproti hliníku je ocel pružnější a umí vstřebávat nerovnosti. Z oceli je taktéž sedlovka, představec a řídítka. Co je ale důležité, že má bicyklík kvalitní hliníkové V brzdy od značky Nexelo. Ze stejného materiálu jsou i lehké ráfky. Značkové pláště Kenda Khan 24x1.95“ mají u dětského kola dost zajímavý vzorek, jedná se o drobné figury známé z rychlých XC plášťů pro dospělé. Dobře drží a mají jen minimální valivý odpor. 
 

 
Aries by se dal charakterizovat jako chlapecká čtyřidvacítka s minimální investicí vzhledem k poměru značkových dílů. Spolehlivost a bezpečnost je u tohoto kola na prvním místě.
Chlapecké kolo Galaxy Aries 2018 s 24" koly a 18 rychlostmi. Ideální volba, pokud nechcete do dětského kola příliš investovat, ale zároveň chcete pro své dítě bezpečnost a ověřenou kvalitu. Aries má pevný ocelový rám a spolehlivé V-brzdy. Současná maloobchodní cena je stanovena na 5 390 Kč, tedy sleva 10 procent z původní ceny.
 
Více informací na www.cyklosvec.cz a www.galaxy-bike.cz.

Fotogalerie

zpět